Choklad 53: Ölandschoklad - Rosor

Som ni kanske minns från tisdagens provning tog vi en sväng till Öland i chipsens tecken. Idag gör vi samma resa, fast med choklad. Denna gången kommer den från Ölandschoklad och har smaken Rosor. 

1. Omslagets design: Påsen i sig är inte så imponerande, men just den här sortens choklad passar bra i cellofan. Loggan på påsen är stilren och avskalad vilket ger ett bra intryck när vi ser chokladen lura fram i bakgrunden.
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Det här är det vackraste vi skådat sen vi startade bloggen i augusti detta år. Rosenbladen täcker den mörka, fina chokladen och vi känner att vi helst vill hänga upp den på väggen. Vilket konstverk!
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: En mustig och mycket uppskattad doft av kakao kommer från chokladen. Om vi riktigt gräver ner näsan i chokladen känner vi en svag doft av rosor och parfym, men det är inte mycket.
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krämighet: En något torr mörk choklad där rosenbladen fastnar lite i tänderna.
Kripsighetsbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Rosorna verkar helt klart mest vara en dekoration och gör mest att det känns som att vi har lite blad i munnen. Chokladen är en bra mörk choklad med mycket kakaosmak, men vi trodde att rosorna skulle göra lite mer.
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 16 chokladdoppade chips och 25 möjliga.