Julspecial - kakdegspraliner

Ni hör vad vi säger. Kakdeg. Praliner. Choklad. Sött. Salt. Allt som är bra i denna värld, i ett och samma recept. Inget att göra i mellandagarna eller har du tröttnat på knäck på jul? En trippel sats av de här och du är busy! Vi lånade och modifierade receptet från Fridas Bakblog - ett annat riktigt mumsigt ställe på nätet! 



Till ungefär 30 kakdegspraliner anser vi att du behöver 
100 g Smör
0.25 dl Strösocker
1 dl rårörsocker
2 msk Mjölk
3 dl Vetemjöl
2 dl mörka chokladknappar
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
Ca 1 krm salt 
Flingsalt till dekoration  

Hur gör man då? Är det svårt? Nej. Man måste inte ens sätta igång ugnen. Fiffigt va?! 
Börja med att vispa upp smöret,  strösockret och rårörsockret så att det blir fluffigt och härligt. 
Häll i mjölken och sikta över mjölet och rör ner till en härlig smet. Släng i 2 dl chokladknappar, eller mer om du känner för det, och knåda runt. 

Rulla t30 jämnstora bollar (eller en enda GIGANTISK?!) och lägg dem på bakplåtspapper. Sätt in dem i frysen i ca 30 minuter. 
Smält chokladen under tiden. Mjölkchoklad för sig, mörk choklad för sig. 
Plocka ut kakdegsbollarna och doppa hälften av dem i mjölkchoklad och hälften av dem i mörk choklad. 
Strö lite flingsalt uppepå för den perfekta mixen av söt kakdeg och go havsvattenkänsla. 

Lägg på bakplåtspapper och låt stelna helt.
Förvara i kylen eller frysen, alternativt ät upp allihop på en gång. 

Bubblare Vi har ännu inte provat, men för att jula till det hela kan du slänga ner en näve (nypa?) pepparkakskrydda i kakdegen eller lite saffran i chokladen. Vad kan gå fel?!