Choklad 262: Ragusa - Noir

Presenterna fortsätter att trilla in från bloggmormor och bloggmorfar - nästa choklad kommer också från Ragusa, men den här gången är det smaken Noir som ska få synas i sömmarna. Mörk choklad fylld med tryffelfyllning och hasselnötter - vad kan gå fel?
 
 
1. Omslagets design: Som väl är har Ragusa skärpt till sig och slopat den konstiga orange färgen på den här förpackningen, och håller sig lite mer stilrena med mörkt och kakaofärgat. Den ger oss fortfarande lite cheap vibes, men vi är ändå okej nöjda.  
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Finfint med den smarriga fyllnigen och nötterna som syns. Den ljusa varianten var dock strået vassare eftersom det blev fina kontraster mellan det mörka och det ljusa, till skillnad från den här som har både mörk choklad och mörk fyllning. 
Lookbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: En mustig doft med mycket kakao som blandar sig in i nougatdoften. Gott, men nötterna gör att det doftar lite unket inemellan allt det goda. 
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krämighet: 100%
Krämighetsbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Slå upp en kopp kaffe, bryt en ruta av den här gobiten och luta dig tillbaka - kakaon får smaka mycket och ta ordentlig plats i denna 60% mörka härlighet. Mer efterrätt än fredagsgodis - en hel sån här sätter vi inte i oss i första taget.  
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 19 chokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Färjan mellan Ystad och Rønne, eller köp den här