Choklad 64: Baileys - Truffel bar

Sprit i godis är oftast fel. Men blir det en hit denna gång? Baileys har gjort en egen choklad som vi är mycket exalterade över att smaka!

1. Omslagets design: Bakgrunden har den karaktäristiska färgen av ett härligt Baileysglas och omslaget är tjockt och av hög kvalitet. Snygga typsnitt som känns oerhört brittisk golfklubb, men chokladbitarna på bilden är inte särskilt festliga.
Designbetyg:  3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look:  Snark.
Lookbetyg:  2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Som att doppa näsan i en Baileysflaska, och eftersom F.L. har en osund förkärlek till just denna dryck kan vi inte undgå att ge den högsta betyg!
Doftbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: Den här krämigheten lämnar ingen oberörd. Ett lent innehåll och en mjuk choklad. Bra där!
Krämighetsbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Det smakar precis som utlovat - Baileys och choklad. Vad mer kan man egentligen begära av just det, en Baileyschoklad?
Smakbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Totalt: 20 chokladdoppade chips av 25 möjliga.
 

Chips 46: John John - No 4 Suffolk Cheddar & Chives

Idag smakar vi ytterligare ett gåvochips som även det kommer från John John. Denna gång blir det Suffolk Cheddar & Chives som det ska knapras loss på.
 
1. Påsens design: I bakgrunden ser vi en cheddarfärgad schackruta, i den ligger en brittisk hund och vilar. Känslan över påsen är fortfarande härlig vintagebutik och påsen är härligt matt. Snyggt!
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Bra chips som alla har ett unikt utseende. Bra friterad färg med starka spår av kryddan. Dessvärre ser vi inte vår älskade skalkant, vilken vi saknar något oerhört. Bilden gör dessvärre inte chipsen rättvisa utan de har en något mer framträdande solbränna än blekisarna på bilden.
Lookbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Mycket bra doftkombo av lök och ost. Det vattnas i munnen på oss. 
Doftbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: Ibland kan inte bloggen hålla sig. Vi sitter och skriker rakt ut av upphetsning i köket.
Kripsighetsbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Gräslöken och osten gifter sig som de vackraste av par. Det är en lagom smak av samtliga ingredienser - inget tillåts ta överhanden. De här chipsen levererade till fullo ända från startlinjen till mållinjen.
Smakbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 24 chokladdoppade chips och 25 möjliga.
 
Det här måste vara rekord på bloggen, och vi vill tacka vår fantastiska vän Johanna för att hon gett oss den här smakupplevelsen!
 
 

Choklad 53: Ölandschoklad - Rosor

Som ni kanske minns från tisdagens provning tog vi en sväng till Öland i chipsens tecken. Idag gör vi samma resa, fast med choklad. Denna gången kommer den från Ölandschoklad och har smaken Rosor. 

1. Omslagets design: Påsen i sig är inte så imponerande, men just den här sortens choklad passar bra i cellofan. Loggan på påsen är stilren och avskalad vilket ger ett bra intryck när vi ser chokladen lura fram i bakgrunden.
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Det här är det vackraste vi skådat sen vi startade bloggen i augusti detta år. Rosenbladen täcker den mörka, fina chokladen och vi känner att vi helst vill hänga upp den på väggen. Vilket konstverk!
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: En mustig och mycket uppskattad doft av kakao kommer från chokladen. Om vi riktigt gräver ner näsan i chokladen känner vi en svag doft av rosor och parfym, men det är inte mycket.
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krämighet: En något torr mörk choklad där rosenbladen fastnar lite i tänderna.
Kripsighetsbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Rosorna verkar helt klart mest vara en dekoration och gör mest att det känns som att vi har lite blad i munnen. Chokladen är en bra mörk choklad med mycket kakaosmak, men vi trodde att rosorna skulle göra lite mer.
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 16 chokladdoppade chips och 25 möjliga.