Våra böner är eventuellt besvarade

Under gårdagen trillade vi över ett chipstips utan dess like, nämligen hur man gör sina egna chips i microvågsugnen på rafflande tre minuter. Ni kanske minns när vi gjorde egna chips i ugnen? Vi har ju konstaterat att det gick sådär, så vi hoppas naturligtvis att detta heta tips går något bättre. 
 
Det som failade totalt förra gången var den totala osmakligheten i kryddkombinationen. Imorgon tänkte jag försöka mig på utmaningen att tillverka microchipsen (no pun intended) med flingsalt och vitlökskrydda, vad tror ni om det? 
Förhoppningen är samma vackra utseende, oerhört många gånger godare smak.

Chips 35: Jonssons Mandelpotatischips - Vildmark

Efter extrema påtryckningar från ett fan har vi gjort slag i saken och bestämt oss för att provsmaka mandelpotatischips med Viltmarkssmak, vilket innebär svamp och peppar. C.Å är med som gästexpert och båda bloggens föräldrar är närvarande vid smakningen.
 
1. Påsens design: Den här påsen personifierar 90-talets dåliga stylingsidor. Det enda som är bra är att framsidan har en festlig slogan på framsidan; En knöl med attityd. Skoj. 
Designbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Vilka vackra chips! Mandelpotatisens form gör att skivorna är lite ovala och det är tydliga pepparspår på knölarna med attityd. De har egentligen allt - den djupa färgen, skalet och känslan. Efter det här kan vi dö lyckliga.
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Hur vet man att det har varit en elefant i kylen? Det är fotspår i smöret. Om vi verkligen försöker känner vi lite svamp, men då får man vara riktigt välvillig. Pepparn verkar ha dragit dit pepparn växer och av någon anledning luktar det lökpulver i blandningen. 
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: Heja Jonsson, bra crunch!
Kripsighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Nu känner vi äntligen pepparn och svampen. Blå bands fantastiska pulversoppa nämns i den oerhört vetenskapliga diskussionen. Dock är vi något besvikna då vi kände att namnet Viltmark utlovade genuin skogsfeeling, och den får vi dessvärre inte. 
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 18 chokladdoppade chips och 25 möjliga.
 

Choklad 37: Divine Orange Milk Chocolate

Nu ska vi helt enkelt sätta i oss ytterligare en Divinechoklad, denna gången en ljus variant med apelsin. T.E, F.L och C.Å är redo att hugga tänderna i denna gobit.
 
1. Omslagets design: Det verkar som att vi klivit in i ytterligare en 70-talslägenhet - och vi gillar det vi ser. Det orange, bruna och guldiga matchar snyggt och Divine-loggan är såklart snygg som vanligt. 
Designbetyg:  5 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look:  En mycket vacker choklad får vi äran att lägga våra sockertörstande ögon på, med den fantastiska loggan tryckt tillsammans med fina mönster av sköldpaddor, solar och hjärtan.
Lookbetyg:  5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: En ordentlig apelsinsyntetsmak kittlar våra näshår och tillsammans med en skön kakaodoft känner vi oss ändå exalterade inför provsmakningen. Denna chokladbit luktar som en klassisk romersk båge och vi är redo att smaska loss.
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: En mastig krämighet gör oss stumma.
Krämighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Här har vi satt tänderna i en lyxig romersk båge och apelsinsmaken är påträngande - in a positive way. Denna kaka kan vi klämma på ett par tre minuter, helt klart. En väldigt söt choklad som balanserar på precis rätt sida om för söt. 
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Totalt: 21 chokladdoppade chips av 25 möjliga.