Chips 240: Estrella - BBQ Chips

Godmorgon alla glada! Vi förstår att ni är superpigga och fräscha efter gårdagens midsommarafton, men kommer ändå  ge er ett tips för att ladda upp på kolhydratförrådet inför kvällens VIKTIGA match mot Tyskland! Vi gör det i bästa sällskap, nämligen med landslagets egna sponsor Estrella och deras nya smak BBQ chips! Återigen testar ena blogghalvan med sin familj - det kan gå hur som helst idag.. 
 
 
1. Påsens design: Återigen en vacker sommarhälsning från Estrella, denna gång från Gamla Hamn, Fårö på Gotland. Solen sänker sig i Östersjön vid Gotlands raukar efter en härlig grillkväll och känslan är att det är solen som färgar våra chips BBQ-röda. 
Designbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5. 

2. Look: En härlig bränna på dessa spröda små rackare gör att vi älskar denna look. Dock hade mer skalkant varit önskvärt och detta kanske hade gett chipsen högsta betyg. 
Lookbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Kolgrill, skriker mor! Det får jag hålla med om, även om vi snabbt kommer överens om att detta chips doftar som att den legat lite för länge på grillen. Ändå gott. 
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krispighet: Här skulle man kan ha en förutfattad mening baserat på Sourcream & Dill-versionen. Men låt dig inte luras! Dessa grillisar var snäppet bättre och var absolut bra för att vara oräfflat. 
Krispighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Familjen är, för en gångs skull, helt överens. Riktiga goda BBQ-chips med kraftfull smak som stannar kvar i munnen långt efter sista chipset är uppätet. Bra grillat, Estrella!
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 19 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: En present från våra vänner på Estrella! Ute i butik nästa vecka! 

Chips 239: Estrella - Sourcream & Dillchips

Vi har officiellt inlett midsommarhelgen och gör det på det allra bästa sättet, nämligen genom att sätta tänderna i två nyheter från Estrella! Vi börjar med Sourcream och Dill för att komma in i riktig midsommarstämning! 
 Eftersom det är midsommar så är bloggföräldrarna på olika platser och därför bloggar en av oss med vår riktiga familj. Hujademig - hur ska det gå?  
Ps. Ha en riktigt fin midsommar, byt ut snapsen mot snacksen :) Ds. 
 
1. Påsens design: ALLA vet att bloggen inte är ett större fan av glansiga påsar, vi gillar dom lite mer robusta släta raringarna, MEN (Tony Irving style) - SNYGGT MOTIV! Detta är enligt Estrella en sommarhälsning genom ett vykort från Syterskalet vid Kungsleden. Mamma i familjen är inte imponerad över texten på förpackningen, och hävdar bestämt att texten är för snobbig för bilden.
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5. 

2. Look: Fina! Trots sin blekhet, likt denna familj under försommaren, har dom en fin skalkant. Dock skulle vilja att dillen framhävdes lite mer, då det ändå är ett DILLchips. 
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: "Det luktar kräftor", säger mor och vi kommer fram till att det är ett betyg som innebär en okej dillukt - men även här eftersöker vi mer schvung i dillen! 
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krispighet: Okej för att vara ett tunt, oräfflat chips - men inte mer än så. 
Krispighetsbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: För lite av allt, eftersom tanken är god. Som denna recension genomgående påpekat har vi DILL(e) på ingredienserna, så därför hade vi förväntat oss mer. 
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 15 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: En present från våra vänner på Estrella! Ute i butik nästa vecka! 

Choklad 225: Delicata - Melk geroosterde mais jalapeño peper

Vi sitter återigen förbryllade framför ett avancerat chokladnamn. Vi tolkar denna belgiska goding som att den försöker säga oss att den smakar majs och jalapeño, vilket vi tror kan bjucka på lite krisp och hetta i en ohelig allians. Vi får väl se! PS. Tack Monica för denna ljuva present!
 
 
1Omslagets design: Man ser ju vad bilden ska föreställa, men det är lite groteskt med dessa hål. Halva gänget har nämligen problem med denna form av oförklarliga skäl. 
Designbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: Återigen trevligt med glada budskap på chokladen, och alla former utom blockchokladrutor välkomnas. 
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Snälla, kära någon. Det luktar knappt kakao, utan tangerar något till den klassiska chokladkalenderdoften som mest påminner om vaniljsocker. 
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: Bra krämighet som kommer bra överens med det lilla krispet från majsen.
Krämighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

5. SmakSjälva chokladsmaken är väl inte direkt något att hänga i granen - det blir lite väl mycket smör- och sockersmak, men själva majsen och jalapeñon kommer fram helt okej. En spännande smak som helt klart kan utvecklas!
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 14 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: Present från Nederländerna