Choklad 76: Marabou - Salty Crackers

Sött och salt brukar allt som oftast vara en trevlig kombo. Det återstår att se hur Marabous och Tuc's samarbete spelar ut.
 
1. Omslagets design: Trevligt omslag från Marabou där vi får se en bild på hur chokladen ser ut. Fin blå färg tillsammans med den snirkliga loggan är mycket trevligt. 
Designbetyg:  3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look:  Mycket trevligt att vi får se kexen igenom på båda sidorna. En fin kant höjer sig upp runt kanterna och vi är nyfikna inför smakningen.
Lookbetyg:  4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Nej nu orkar vi inte med mer socker. 
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: Nog för att chokladen är ganska krämig, men det här kexet var i torraste laget så vi märkte knappt av det.
Krämighetsbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Det lätt saltade kexet väger upp den sjukt söta chokladen. Vi undrar dock varför Marabou envisas med att sötifiera sina choklader, den är söt nog som det är. 
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Totalt: 15 chokladdoppade chips av 25 möjliga.
Inköpsställe: Hemmakväll
 
 

Helginspo

Ni har väl inte missat vår instagram? In där med er för lite fredagsinspiration! Vad vi heter? Chipsochchokladbloggen såklart!

Chips (?!) 56: Herr's Jalapeno Poppers

Nu är det dags för ytterligare ett fuskchips. Senast råkade vi ju köpa popcorn i tron om att det var chips, men den här gången visste vi att det vi skulle fuska. Dags för jalapeno poppers!
 
1. Påsens design: En påse som ger halva chips- och chokladbloggen darrande ben. Elden i hörnet varslar oroväckande inför en hetta vi inte vet om vi kan hantera. I övrigt i påsen ganska smaklös, men passar ändå syftet. Vi kommer få smaka något starkt och flötigt och det ser vi tydligt på påsen. Tror vi.
Designbetyg:  3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look:  De här krokarna verkar ha somnat på en luftmadrass någonstans på medelhavet. De är röda och ser ut att innehålla mycket smak, men när vi bryter upp en blir vi besvinka på att det inte rinner ut något klägg som påsen faktiskt lovar. Dyrt och heligt. Här ser vi bara en vanlig solbränd majskrok som man ger till bebisar. Disappointment. 
Lookbetyg:  2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Det luktar chili lång väg, men också lite surt som antagligen kommer från jalapenon. Det är ingen behaglig doft. 
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krispighet: Alldeles för mjuka. 
Krämighetsbetyg: 1 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Det smakar surt och starkt i en ohelig allians. Vi säger tack. Men nej tack. 
Smakbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Totalt: 10 chokladdoppade chips av 25 möjliga.
Inköpsställe: Hemmakväll