Chips 95: Estrella - Årets Skörd 2015 Ramslök och Gräddfil

 Vi drar vidare på höstskördståget, och nästa anhalt är Ramslök och Gräddfil!
 
1. Påsens design: Framför oss ser vi ytterligare ett exempel på god påsdesign. Kratofflarna ligger på sitt robusta bord, omgivna av sina kamrater Ramslöken och Gräddfilen. De trivs med varandra. Och då trivs vi.
Designbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: Chipsen ger ingen wowfaktor men har en trevlig dippform och lite utspridda kryddstänk. 
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Lite smör. Mjeh. F.L nämner ordet "kiss", men vi ska låta det vara osagt.
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krispighet: Det pågår tvetydigheter i diskussionerna kring krispet. Halva bloggen tycker att de är mjukare än svampchipsen, och andra halvan tycker att de har samma härliga krisp. För första gången i bloggens historia kan vi inte enas om ett betyg och får därför dela upp poängen.
Krispighetsbetyg: 3,5 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Det vi funderar över är vart ramslöken är? Vi vill slungas ut i ett prunkande ramslöksfält på Kinnekulle om våren när vi äter dessa chips, men allt vi känner är att vi sitter på modegrillen och får lite svag vitlökskrydda på våra pommes. Det är förvisso gott, men inte vad vi hoppats.
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Totalt: 15,5 chokladdoppade chips av 25 möjliga.
Inköpsställe: Willys
 

Hur gör vi egentligen?

Hej på er!
 
Vi tänkte sticka emellan alla provningar med ett litet inlägg som förklarar hur det går till när vi har en provning, och även lite snabba kalkyleringar på hur mycket pengar vi egentligen lägger på snask. 
 
De som alltid närvarar på en provning är jag själv, T.E., och min bloggkollega F.L. Vi är alltså de eminenta och ödmjuka skaparna bakom Sveriges bästa Chips- och Chokladblogg. Vissa provningar tar vi in förstärkning i form av Somelier-C.Å. och Sport-F.P. Allt för att få en bred spridning på smaklökar. 
 
Såhär ser vi ut bakifrån:
 
Från vänster: CÅ, TE, FP, FL
Under en provning har vi lite olika roller. F.L fotar och piffar, och T.E agerar modell och skribent. Vi är oerhört strikta med att inte öppna påsen och titta på chipsen innan vi recenserat utseendet på påsen, eller lukta på chipsen innan vi recenserat utseendet på dem. Varje steg är heligt och måste göras i tur och ordning! Sen diskuterar och pratar vi om varje steg samtidigt som T.E skriver och får skäll för felberäkningar och annat. 
 
När en provning är över gör vi det enda rätta: trycker i oss överblivet snask och snackar skit. 
 
Om man kikar lite snabbt på bloggen kan man se att vi i detta nu har provat inte mindre än 94 olika chipssorter och 107 olika sorters choklad på lite mindre än ett år. Lite snabbt räknade jag ut att per sak vi testar lägger vi i snitt 23 kronor, om man räknar med tillbehören till varje provning. Det betyder att vi hittills lagt ca 4623 kronor på chips och choklad. På ett år. Om man inte räknar det vi äter en vanlig lördagskväll.
 

Chips 94: Estrella - Årets Skörd 2015 Skogssvamp och Örter

Limited edition chips - det vet vi alla att vi alla älskar. Vi snaskar iväg på Estrellas Skogssvamp och örter. 
 
1. Påsens design: En robust påse med matt yta som andas höstmys, svamp och krisp. Helt rätt, Estrella!
Designbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: Lite krydda, lite chips, lite räffla. Inte jätteskojigt, men man tappar i alla fall inte aptiten av att titta på dem. Bra dippform!
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Smörstekt svamp som toppats med örtmix. Vilken fröjd, vilken lycka, vilken näshårskittlare!
Doftbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krispighet: Dessa tillfälligheter har bra schvung i krispet.
Krispighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Tänk dig att du är på svampjakt. Plötsligt ser du den. De smörgula kantarellerna och de murrigt bruna Karl-Johansvamparna attackerar din munhåla. Och de har dansat med örter.
Smakbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Totalt: 21 chokladdoppade chips av 25 möjliga.
Inköpsställe: Willys