Chips 76: Gårdschips - Balsamico & Örter

Efter en lång fight med att försöka få upp påsen (skojar inte, det var verkligen skitsvårt) så ska vi nu äntligen testa en nyhet från Gårdschips. Det blir Balsamico & Örter vi bjuder på idag!
 
1. Påsens design: Som vanligt rockar Gårdschips sockorna av alla andra vad gäller påsdesign. Potatisplantan är på plats som vanligt (vilket vi upptäckte nu, efter typ fem provningar av Gårdships - alltså, det är samma bild på varje sort). Snyggt som zatan!
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: Det har aldrig funnits ett finare chips, och vi tvivlar skarpt på att det någonsin kommer finnas ett. De är brända och härliga, har en snygg kant av skal och man vill bara slicka på dem så goda de ser ut.
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Chipsmästare Jesper Rydhög har verkligen fått till det med dofterna på det här chipset. F.L beskriver det som en vild dans av örter och italiensk dressing i en underbar valfri italiensk folkdans.
Doftbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krispighet: Stadig krisp, men liten besvikelse att vi inte fick sätta fem. Hade det inte varit festligt om vi hade fått vår första strike?
Krämighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: En väldigt speciell smak som kanske inte passar alla, men gillar man örter så är det här verkligen rätt chips. En alldeles underbar smak av balsamico matchar upp, och ska du ha chips till tapas, grillat eller en helt vanlig fredag vet du vilka du ska köpa. 
Smakbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Totalt: 24 chokladdoppade chips av 25 möjliga.
Inköpsställe: Citygross
 

Choklad 94: Vivani - Edel Bitter Cranberry

Bloggen fick en present från ena bloggförälderns kollega, så nu är det dags för en spännande kreation från Vivani.
 
1. Omslagets design: Mycket vackert omslag. Om en konstnär hade satt sin signatur på det och ramat in det hade man nästan kunnat missta det för dyr konst. Lite ljusare färger nästa gång så är vi nöjda.
Designbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: Lite blockchokladfeeling på detta, och det är vi inte nådiga med. Lite plus på den diagonala skärningen på rutorna som ger den en lite lyxigare feeling.
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: En mustig kakaodoft som dansar runt bland näshåren, och vi känner en ytterst svag doft av något bär. Hade vi inte vetat att det var tranbär hade vi gissat på hallon.
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: Rätt torrt, precis som mörk choklad brukar vara. 
Krämighetsbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. SmakEgentligen har både T.E och F.L en obildad förkärlek för slafschoklad, men den här fina mörka chokladen gjorde sig bra med de syrliga tranbären som verkligen gjorde sig påminda i smaken.
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 16 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: Myrstacken i Skövde
 

Chips (?!) 75: Estrella - Ostbågar Cheddar Holiday

Vi vet, vi vet. Ostbågar är inte chips. Men ostbågar är människor också. Därför blir det ännu mer nyheter från Estrella - Ostbågar med smak av cheddar och helg!
 
1. Påsens design: Nu börjar vi känna att vi upprepar oss här. Bla bla bla, trevlig med en äng, mycket stuff, yadayada. Men fint. 
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: De är krokiga, som sig bör, och vi kan även se lite kryddspår som dansar över bågarna. Färgen är härligt orange som en sommarsolnedgång. Trevligt! MEn ostbågar i allmänhet ser ju lite skumma ut. 
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Det här luktar skit. Ingen människa vid sina sinnens fulla bruk skulle stoppa ner näsan i den här påsen. F.L tycker ändå att det finns en hint av Holiday-dipp, men T.E är rabiat negativ. 
Doftbetyg: 1 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krispighet: Som extra mjuk frigolit, ungefär som väntat av chipsets lite sämre kusin från landet.
Krämighetsbetyg: 1 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Smörigt och ostigt, med en liten whiff av Holiday. Tror vi. 
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Totalt: 11 chokladdoppade chips av 25 möjliga.
Inköpsställe: Ica Nära