Er nya favoritblogg (näst efter vår då förstås)

Nej men alltså nu får hon bara ge sig. Det här inte bra för våra sockernerver. Om ni inte redan slaviskt följer Sweet-and-simple får ni helt enkelt bara börja med det NU. Annars blir jag förbannad. Foto och fantastiska recept och allt: Sweet-and-simple.Vi har ju tidigare provat lite recept från denna fantastiska människa, ni som följer vår Instagram kanske minns saffranskakorna?
 
 
 
 

Choklad 68: Marabou - Oreo

Nu när Oreokakor finns i precis allt kände vi att det var dags att prova Marabous Oreochoklad. Here we go!
 
1. Omslagets design: Det finns inget särskilt speciellt med det här omslaget. Den generella känslan skulle kunna beskrivas  som ett vardagligt "meh" som gör att man lätt traskar förbi och tar en annan choklad. 
Designbetyg:  3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look:  På baksidan ser vi lite grus under ytan, annars är det inte mycket som skvallrar om att det finns härliga vaniljfyllda kex inuti detta kakaohölje.
Lookbetyg:  2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Socker. Och det blir nästan ännu sötare av kexen. Men ändå, det är ju choklad.
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: Kakan tar ner krämigheten och byter ut den mot ett krisp, men det är fortfarande en liten hint av Marabous välkända krämighet.
Krämighetsbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Oreokakorna gör varken till eller från i den här chokladen. Det smakar som en knastrande mjölkchoklad med lite vaniljpulver. 
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Totalt: 13 chokladdoppade chips av 25 möjliga.
 
Inköpsställe: Ica Maxi
 

Chips 51: Estrella - Grill & Vitlök

En klassiker med en twist - someone's gotta do it. Estrella Grill & Vitlök är redo att rakas. 

1. Påsens design: Nej. Bara nej. Varför är påsen lila? Varför är det gullök och rödlök tillsammans med chipsen på bilden? Varför? Så många frågor, så lite svar. Men men. Den har ju.. Färg, typ?
Designbetyg: 2 chokladdoppat chips av 5 möjliga.

2. Look: Nu vet inte vi om vi grillar ovanligt yvigt, men när vi grillar brukar det i alla fall vara lite färg. Tillbaka på elgrillen och kom tillbaka lite senare, tack. Notera: chipsen blev lite VÄL bleka på bilden.
Lookbetyg: 1 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Man kan ju på sätt och vis tro att vitlök, som ändå har en ganska karaktäristisk doft skulle stå ut i den här blandningen, men icke. Lite lätt ostdoftande grillstänk, men inte så mycket mer.
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: Lite sådär lagom, myspysigt mellanmjölkskrispiga. 
Kripsighetsbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: De här chipsen var salta, och grillsmaken känns lite unken. Nej, vi är faktiskt inte så imponerade av de här "vitlökschipsen".
Smakbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 10 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: Ica Maxi