Some pretty shit from Eguale

Är det någon som har testat dessa fantastiskt fina produkter från Eguale? Vi har inte gjort det ännu då vi inte hittat var vi kan köpa dem mer än på nätet. Får bli en tur till Fairtrade-butiken för att se om de finns där!
 
De som låter godast tycker jag är caramel crisp som solklar etta, lemon peel som tvåa och cocos som trea. Dock vet jag inte om jag får the feels för raisin&cashew?
 
Jag inser nu när jag skrivit att det här låter som ett sponsrat inlägg, men oroa er inte - vi är för elaka för att få sponsorer! Puss på er!
 

Choklad 138: GESTUS - CHOKOLADEFRØER

Halva bloggen seglade genom den danska övärlden och landade på Läsö. I en liten och otippad butik fanns inte bara färdigkyld champagne, utan också mintgrodor. Det kan väl inte bli dåligt?
 
1. Omslagets design: Tänk er en kort, trevlig dansk tant som dukar fram kaffe. Då plockar hon fram sina chokoladefröer i den glansiga förpackningen. Vi hade gärna sluppit de inklippta, småsuddiga grodorna, för utom det så är det ändå ganska hemtrevligt.
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5. 

2. Look: Den här grodan har till och med ögon. Inte så festligt att man trillar av stolen, men de ska ha A for effort.
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Det här får man ändå kalla för en mintig käftsmäll som dansar dansk salsa med kakao. Vi trodde aldrig att vi skulle säga det här, men det är på gränsen till liiiite för mycket, och därför går inte hissen hela vägen fram.
Doftbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: Det är svårt att få låga betyg när man har ett innanmäte av rinniga grodinälvor. Bra krämat där Gestus!
Krämighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Mycket mint och mycket kakao, det får man ändå ge dem. Och väldigt, väldigt sött. Dock känner vi en liten eftersmak av någon form av sprit som inte riktigt passar in. Vi förstår dock att danskarna gärna vill ha sin lille jävel, och det får vi helt enkelt respektera.
 Smakbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 16 chokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Suspekt ICA/Systembolag/Rusta/Statoil på Läsö. Vi hittar dem dessvärre inte online, så ta er en liten nätt segeltur till Danmark vettja!