"Chips" 159: Tesco Finest - Strawberry & Dark Chocolate Popcorn with a kick of black pepper

Om man ser något så sjukt som popcorn med jordgubbar, choklad och svartpeppar måste man ju slå till. Visst?!
 
1. Påsens design: Det svarta och det röda bjuder in till en romantisk helkväll med sig själv, eller någon annan. Vi är inte de som är dem.
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: De ser både lite äckliga ut, men också lite goda. Det är ju ett lyxpopcorn vi tittar på, det känner man ju. Härlig smält belgisk choklad som dragit åt sig lite jordgubbsflarn. Det är väl ändå härligt?!
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Mycket kakao. Oerhört mycket. Fantastiskt! Och mitt i den mustiga chokladen kommer en liten syrlig jordgubbe och blandar sig i leken. Länge leve popcornen!
Doftbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krispighet: Bra krisp ändå! Trots att det är ett popcorn. Vi gissar att det är karamelliseringen som gör det. Heja Tesco! 
Krispighetsbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: En perfekt kombo av popcorn, karamell, choklad och jordgubbe. Svartpepparen smyger mest i bakgrunden, men när man råkar bita ett svartpepparkorn förvandlas det här till en fruktansvärd upplevelse. Att äta den här påsen är som att spela rysk roulette. Spänningen överväger dock äckligheten vid förlust, så det blir ändå fina poäng för denna vinnare!
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 19 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: Tesco, London. 
 

Choklad 160: Hardys - Strawberry Bubblegum

I London befann vi oss helt plötsligt i Hardys Sweet Shop i Covent Garden där den här trevliga kakan med Fizzy  Bubblizz tittade tillbaka på oss. Vad ska man göra, liksom? Den ville följa med. 
 
1. Omslagets design: Ja, ni ser ju att vi försökt dölja den så gott det går på bilden. Det enda positiva är ju att man ser igenom den och såg chokladkakan även innan vi hade öppnat den.  
Designbetyg: 1 chokladdoppade chips av 5. 

2. Look: För oss förmedlar den här riktiga nostalgifeelings med de små flaskorna och de bubbliga färgerna. Fina färger, säger vi!   
Lookbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Jättemycket kemikalier. Men det är ju också vad de där små flaskorna luktar i original också, så det är en väldigt korrekt doft. En väldigt korrekt och god doft, får vi tillägga. 
Doftbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: En vanlig medelmåtta.
Krämighetsbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Chokladen i sig kan beskrivas med ett ord. Vedervärdig. Höjdpunkten är helt klart godisen, för chokladen smakar bara dålig vit choklad med diskmedel. Och så lite bubblegum på det.   
Smakbetyg: 1 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 13 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: Hardys Sweet shop, eller köp dem här.
 

Chipslexikon

På ICA's finfina chipspåsar hittar man inget mindre genialt än ett chipslexikon. Hur intelligent är inte det?!