Chips 41: Fredagsmys - Wasabi

Nu hade vi önskat att vi var big in Japan, för nu ger vi oss på sushins trogne vapendragare. Fredagsmys har nämligen lanserat ett chips med smak av inget mindre än Wasabi.

1. Påsens design: Wasabichipsens påse osar wasabi på cirkus. Texten är i den perfekta gröna nyansen och typsnittet gör att vi tas till ett cirkustält. Bakgrunden är matt och svart med glansiga inslag. Snyggt!
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: De är gröna! Visst, lite bleka, men det kan inte hjälpas. Gröna! Det känns som att Hulken simmat runt i påsen och färgat av sig.
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: En svag doft av sur vinäger men inte så mycket mer.
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: Denna krispighet märkte vi knappt av då chipsen var alldeles för tunna.
Kripsighetsbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Om man är så sinnesförvirrad så man faktiskt gillar wasabi så gillar man de här chipsen, men eftersom ingen av bloggens föräldrar gillar wasabi kändes det som att käka välkryddade sopor. Eftersom vi är ytterst professionella chipssmakare så förstår vi att de här chipsen smakar precis som de borde.
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 18 chokladdoppade chips och 25 möjliga.
 

Chips (?!) 40: G.H. Cretors - Popped Corn Chicago Mix

Bloggens 40e chipstest firas med ett wildcard - popcorn med smak av smörig karamell och cheddar. Dessa eventuella godingar kan endast inhandlas på Hemmakväll dessutom. Det ska tilläggas att ena chips- och chokladbloggaren vid inköpet trodde att detta var någon form av majschips.
 
1. Påsens design: Denna påse ser ut som Marie Antoinettes säng. En härlig vit och ljusblå dröm med massor av snickarglädje.
Designbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Cheddarpopcornen har en billig orange men glad färg medan karamellpopcornen har en fesbrun och oinspirerande färg. Den stora mängden färgämne i cheddarpoppisarna lyfter betyget från bott.
Lookbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Ja det här luktade ju popcorn. Och inget mer.
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: Cheddarpopcornen är mjuka som gamla popcorn och de karamelliserade popcornen är just något karamelliserade men också ganska sega.
Kripsighetsbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: En underbar kombo av ost och karamell. Bäst smak får man om man tar ett av varje - samtidigt. Crazy, vi vet - men prova!
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 14 chokladdoppade chips och 25 möjliga.
 
 

We made it!

Efter en stormig resa med 13 praliner avsmakade har vi äntligen nått det gyllene 50-strecket. Vi har smakat Delicatobollar och spritexplosioner, The Beatles-referenser och krämiga kokosdrömmar.
 
Vi har smakat några gamla goingar, men också spännande och överraskande nyheter med fruktiga inslag. EN omtumlande resa som har utvecklat oss något oerhört som människor, och inte minst chokladälskare.
 
 
Favoriten blev klart och tydligt Höstnougaten som fick 19 rafflande chokladdoppade chips av 25 möjliga. Den vi gillade minst var inte helt oväntat pensionärsgodiset Romrussin som släpigt skrapade ihop 10 av 25
 
Vi hoppas att ni vill vara med på vår fortsatta resa och att ni vågar smaka de nya pralinerna i helylleasken nummer ett.