Choklad 163: Favarger heritage - Chocolat au lait

Nu är det dags för en gobit som ni som följer vår Instagram @chipsochchokladbloggen kanske känner igen. Den inhandlades nämligen i våras och har varit med på många bilder, och nu till slut är det dags. Vi hoppas att den höga åldern  på chokalden inte påverkar resultatet, trots att den gick ut den 8 oktober. Peppar peppar!
 
1. Omslagets design: Vi föstår vad de försöker göra här. Vara lite robusta. Lite gammaldags helylle. Lite mysiga. Men de lyckas inte riktigt. Det känns lite för tamt och färglöst.
Designbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: Chokladen gör sig mycket bättre än omslaget, och vi vet ju alla hur det är - det är insidan som räknas. Det är lite mönster på rutorna och på baksidan ser man små bitar av något som lyser igenom. Man undrar ju - vad döljer sig där i kakaomassan?
Lookbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Dammig adventskalenderchoklad - frågan är ju om det beror på chokladen eller på att vi låtit den ligga i sju evigheter?  
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: Smörigt värre. In a bad way.
Krämighetsbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Det här var inte så gott. Det smakar lite dassigt, lite gammalt, lite smörigt. Som sagt - vi vet inte om det är vårt eller chokladens fel. 
Smakbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 12 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: Falbygdens ost, eller köp den här.
 

 

Nyårstips de luxe!

Härom dagen trillade det in ett oerhört trevligt nyhetsbrev från Orkla Confectionary & Snacks Sverige, och vi vill helt enkelt dela med oss av dessa chipsiga och lyxiga tips! Här kan ni följa nyhetsbrevet och få chipstips direkt till mailen. OBS! Vi vill bara påpeka igen att vi inte är sponsrade även om det låter som det. Som sagt - vi är för negativa för att få sponsorer.
 

Det är årets sista fredagsmys, en dag OLW välkomnar extra mycket. Här följer tre läckra recept som passar perfekt till årets sista fredagskväll.

Snart är det dags att ringa in det nya året men årets viktigaste dag är nu på fredag. Då är det årets sista fredagskväll och självklart ska fredagsmyset ätas med stil och då är bara det bästa gott nog. Förgyll årets sista fredagsmys med chips toppade med lyxig löjrom eller prova ljuvligt spröda ostbågar doppade i choklad.

OLW tipsar om tre läckra recept som passar perfekt till årets sista fredagsmys.

Dill & Gräslökschips med avokadoröra

OLW Dill & Gräslök
1 avokado
fetaost, hackad i småbitar
vitlök
röda chili flakes

Så här gör du
1. Dela avokadon och gröp ut den med sked. Mosa med en gaffel och tillsätt småbitar av fetaost, pressad vitlök och chili flakes.
2. Bred på avokadoröran på chipsen och servera genast till favoritfilmen.

Chokladdoppade cheez doodles

OLW cheez doodles
mörk choklad

Så här gör du
1. Finhacka chokladen i bitar och smält den sedan på svag effekt i mikron. Rör om efter en halv minut. Doppa OLW cheez doodles i chokladen och lägg dem på ett galler eller på ett bakplåtspapper tills chokladen har stelnat.
2. Häll de chokladdoppade ostbågarna i en skål och ställ fram.

Gräddfil och löjrom på lättsaltade naturchips

OLW lättsaltade naturchips
löjrom eller stenbitsrom 
gräddfil

Så här gör du
1. Lägg ut chips på ett serveringsfat. Klicka ut gräddfil och toppa med löjrom eller stenbitsrom.
2. Servera med något gott att dricka till.

 

Chips 162: Tiger - Potato chips with salt

Att vi haft juluppehåll betyder inte att vi har fått i oss något socker - tvärt emot. Detta har lett till en sockerkoma utan dess like, men såhär fram på onsdagen har vi börjat återhämta oss. Det är dags för provning igen, så vi kavlar upp ärmarna och tar oss an Tiger's lättsaltade potatischips.
 
1. Påsens design: Här ser vi två alternativ: antingen ser det ut som ett barn har designat påsen, eller en lurig mördare som klippt ut bokstäver ur Aftonbladet för att skicka anonyma hotbrev. Men duktiga barn och duktiga mördare, för fint blev det! PS. Vi ångrade oss sedan den senaste recensionen av Tigerchips. Då var vi lite väl generösa. 
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5. 

2. Look: Det här är ju ganska fint, faktiskt! Skalkant, lagom bränna. Det går väl egentligen inte att bli så mycket finare än såhär om man är ett lättsaltat chips. Och det är ju inte chipsens fel att de bara är lättsaltade.
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

3. Doft: Potatis och lite olja. Är det kul? Det tror vi nog inte.    
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krispighet: Börjar starkt men halkar efter på slutet. Inte ett marathonchips med andra ord. 
Krispighetsbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Vi får nog säga nej. Det här smakar mest frityrolja. Vi kan sträcka oss så långt att de är helt okej dippskyfflar.
Smakbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 13 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: Ica Kvantum.
 
May the chips force be with you!