Choklad 38: Marabou Aladdin - Hallonlakrits

Det har ju varit hätska diskussioner om utbytet i Aladdinasken - vi känner att vi måste ta ansvaret och testa hur detta byte har påverkat askens kvalisort och såklart kommer vi också testa de gamla klassikerna. 
 
1. Omslagets design: Aladdinasken har inga spejsiga 3D-effekter, men väl en härlig julfeeling. Robust kartong, härlig röd färg och nya detaljer som till exempel att man kan skapa sin egen personliga hälsning att skicka med asken. En klassisk ask.
Designbetyg:  3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look:  En härlig virvelvindspralin möter våra ögon och vi är nöjda med looken på den första nya pralinen. 
Lookbetyg:  3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Här skulle man kunna tro att en lurig lakritsdödskalle dröjt sig kvar efter Halloween, men icke - det är fyllningen som sipprar ut doftångor. Även en liten doft av kakao finns med i blandningen. Det bådar gott.
Doftbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5. 

4. Krämighet: En klassisk pralinkrämighet fyller våra munhålor och vi börjar dreggla lite när chokladen smälter i munnen. Way to go!
Krämighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Om man verkligen gillar lakrits är det här pralinen för dig. Då hälften av det prövande sällskapet fullkomligt avskyr lakrits har detta varit en något traumatisk upplevelse, men efter extremt objektiv bedömning har vi ändå kommit fram till att lakritssmaken tillsammans med den svaga hallonsmaken utgör en fantastisk kombination. Lite mer hallon hade gärna fått smyga sig in i chokladen och blandats med lakritscrunchet. 
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Totalt: 18 chokladdoppade chips av 25 möjliga.
Men har ni sett så förtjusande insidan på asken är?
 
 
#1 - Christin

Intressant omdöme. Har själv inte testat dom nya smakerna. Vilken pralin såg ut sådär förut? Trofénougat kanske?

Svar: Trofénougat stämmer alldeles utmärkt! Livsfarligt för en som älskade trofénougat, men avskyr lakrits likt pesten! Chokladkramar!
Chips- och chokladbloggen!

#2 - Ann

Choklad och lakrits i ljuv symfoni. Det där låter som en pralin helt i min smak!

Svar: Ljuvlig!!
Chips- och chokladbloggen!

#3 - Cam.

Mmmm.... Jag blir såklart asnyfiken. Verkligen förtjusande och pedagogisk insida. Dendär med jordgubb, är den också ny?

Svar: Alltså, jag trodde inte det men T.E tror det så vi kanske får göra ett detektivarbete med frågan! Kraaaam på're!
Chips- och chokladbloggen!

#4 - Kalifornienmamman

Aaah! Vilken tur att jag såg det här inlägget, annars hade jag (som lakritshatare) kanske sträckt mig efter min älskade trofénougat i jul och fått en trist överraskning.
Så trofénougaten har blivit hallon/lakrits, körsbär i likör har blivit fläderblom och marsipanen har blivit jordgubb? *skakar mitt stackars smakförvirrade huvud*

Svar: Det stämmer alldeles utmärkt! Flädern var en hit kan vi säga, det var väl ingen som gillade körsbär i likör?
Chips- och chokladbloggen!