Chokladbollar med saffran

Som ni vet har vi på Chips- och Chokladbloggen en förkärlek till den klassiska chokladbollen. Det säger ju sig självt egentligen. Det är en boll. Den innehåller choklad. Vad kan gå fel? 

För att spexa till det hela lite har vi testat att göra en variant med - och håll i er nu för nu åker vi - saffran!
 
Jo, det är helt sant! Vi (eller ja, hälften av oss eftersom en av oss fullkomligen avskyr saffran) tror att vi är något stort på spåren. Varför inte testa detta genidrag som fredagsgodis?
 
Ingredienser
3 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör 
1 dl strösocker
2,5 msk kakao
2 msk kallt kaffe
1 påse saffran (0,5 g)
 
Kokos, pärlsocker, strössel eller krossade polkagrisar som garnering. 
 
Ja ni vet ju hur man gör.
1. Koka kaffet först. Sätt in det i frysen och hoppas att det kyls ner fort.
2. Blanda ihop resten av ingredienserna med händerna, och se nu till att mosa ordentligt så att det inte blir några smörklumpar! 
3. Ta ut kaffet och inse att det fortfarande är varmt. Ignorera det. Häll på kaffet ändå. Mosa lite till.
4. Rulla bollar. 
5. Ät lite av smeten.
6. Rulla fler.
7. Dekorera bollarna med det du behagar. 
8. Frossa nu. Det förtjänar du. You sexy beast.