Chokladrecept: Smaskig Snickerskaka

Ni vet när man går på café och äter snickerskaka. Så undrar man om man inte skulle kunna göra det där lika bra, om inte lite bättre, själv. Svaret är jo, det kan du.
 
Detta recept kommer från en barndomsväns mormor och har följt mig genom livet och förgyllt de allra gråaste tisdagar. Och den är godare än alla snickerskor jag ätit på café. Baka den du med och förhöj lyckokänslan med minst 100%. Superlätt är det också! 
 
Du behöver 
1 liten burk crunchy jordnötssmör 
1/2dl socker 
1 1/2 dl ljus sirap 
1 liter cornflakes 
150g mörk bakchoklad
150g ljus bakchoklad 
 
Gör såhär 
1. Smält det smarriga jordnötssmöret, sockret och sirapen i en stor gryta. 
2. Krossa en liter cornflakes och blanda ner med de smälta ingredienserna. 
3. Tryck ut i en långpanna eller lämplig pajform till önskad tjocklek. 
4. Smält chokladen i ett vattenbad och smaska på ovanpå smeten. 
5. Släng in i kylen eller frysen beroende på hur snabbt du måste kasta i dig kakan. 
6. Hetsät kakan. 
 
Tips! När kakan varit i kylen ca 20 minuter, passa på att skära upp bitar innan den stelnar helt så slipper chokladen spricka! 
 
 
 
 
 
 
 

</div
torres

Åh så gott, snickerskaka är verkligen en favvo!