Choklad 285: La Perla - Pistacchio, Triple Chocolate & Arachide Salata

SPECIALPROVNING! Den sista presenten i Berikssons fina paket var en samling härliga praliner i härliga omslag som vi recenserar i ett och samma inlägg. Vi ger ett samlat betyg per smak, och sedan är det bara för er att springa iväg och köpa den sort NI tycker låter allra godast! Må bästa smak vinna. 

 

La Perla Pistacchio

En söt liten påse som gömmer en pralin full av pistachebitar. Pistagegodis får sällan en vacker färg, och så inte heller denna. Den ger ifrån sig en god pistagedoft, och när vi sätter tänderna i denna lilla godbit smakar det vit choklad med krispiga pistagenötter. Helt klart något vi kan äta på en julaftonskväll!

Betyg: 4/5

Triple Chocolate

Omslaget skvallrar om att vi ska få smaka på en pralin med både mjölk-, mörk- och vit choklad. Pralinen har en mustigt mörk och inbjudande färg, och ser ut som en trevlig tryffel. Doften är en riktigt god gammal hederlig nötcreme, och när vi äter den smälter den fint på tungan. Den här pralinen smakar precis som glassen 88:an, fast UTAN all den onödiga glassen. Mums!

Betyg: 4/5

Arachide Salata

Sist ut är den pralin som Beriksson själva hypade mest - den pralin som också sålt slut hos dem. Pralinen, som ska ha en smak av jordötter, kola och salt, har en lite blekare look än sina kompisar och luktar stadigt av jordnötssmör. En söt pralin som kombinerar kolasmaken, jordötterna och saltet på ett fint sätt, och det lilla jordnötskrispet bidrar till en riktigt trevlig helhetskänsla.

Betyg: 4/5

Summa sammelsurium:

Vi kan konstatera att det blev en riktigt tight match mellan de tre pralinerna från La Perla, och de passar tre olika kategorier av människor. Gillar du mäktig choklad ska du satsa på Triple Chocolate, är du en riktig sweet tooth ska du satsa på Arachide Salata och är du en riktig sucker för nötter ska du köpa dig en hink med Pistacchio!