Choklad 259: Polly - Swedish Fika

Ni vet vad man säger - alla goda ting är tre! När Polly stoppar ner kladdkaka, kanelbulle och blåbärspaj i samma påse kan det väl inte bli annat än en hit, eller vad tror ni? 
 
 

1. Omslagets design: Påsen ser ut som en souvenir som skulle kunna säljas på vilken turistbyrå som helst. Det är Dalahästar, det är midsommarstång, röda stugor och Stockholm. Kul!
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Kul att det är olika färg på Pollysarna så att man tydligt kan hålla koll på vilken som är vilken. Vit är blåbärspal, ljusbrun är kanelbulle och kladdkaka är mörkbrun. Praktiskt, men inte ett designunder. 
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Någonting som inte luktar något kan inte lukta äckligt. Men det kan heller inte lukta gott. 
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krämighet: Här har vi fått tag i en riktigt färsk påse, så vi är nöjda med den krämighet vi får. Insidan är saftig och chokladen len. Tack!
Krämighetsbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Den mörka smakar ungefär som de vanliga mörka Polly, möjligen lite sötare. Den ljusbruna som ska smaka kanelbulle får den smaken först om man tuggar länge på den, och då får den lite smaken av kanelbullsdeg men inte den färdiga varan. Slutligen smakar den vita riktigt smaskig blåbärsputte, och det är väl så nära en godis kan komma blåbärspaj tänker vi! Over all är det roligare än en vanlig Pollypåse, och vinnaren är helt klart blåbärspajen! 
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 16 chokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Ica Maxi, Skövde