Årsresumé 2019 - best & worst of the year

Vissa låter det inte gå en hel vecka in på det nya året innan de blickar tillbaka på det som gått, men vi ser det som att det BARA gått en vecka in på det nya årtiondet - och då blir det ju inte så mycket, ellerhur?
 
Vi brukar ju ha som tradition att blicka tillbaka på våra bästa och sämsta smakupplevelser under året som gått, och detta år är inget undantag! Så om du inte orkar scrolla dig igenom hela 2019 för att hitta vad du inte får missa och vad du ska undvika till varje pris levererar vi nu den kompletta listan!
 
Best of 2019 - choklad
 
När man stoppar dessert i chokladkaka kan det inte bli annat än succé - i alla fall inte om det är Lindt Creation som ligger bakom!
 
2019 började starkt med flera recensioner av choklad från Lindt Creation, och även denna riktiga sockerbomb föll oss i smaken! Passar dig som inte räds en sockerchock!
 
Här kommer en för er saltälskare där ute! När Fazer stoppar lakrits i chokladen blir det en riktig drömkombo som inte lämnar någon lakritsfanatiker oberörd.

Vi väljer att citera oss själva. "När en kaffeälskare dör och kommer till himlen är det här det enda de kommer att få äta. Halleluja.".
 
Vi trodde vi hade känt på crunch, men när vi provsmakade dessa ljuvliga bitar insåg vi att det hade vi inte. Perfekt kombo av krisp och god choklad!
 
2019 var året då Merci tog sitt förnuft till fånga och gjorde chokladkakor av sina omtyckta små chokladbitar, och favoriten hos oss blev Praline Creme - en ljuvligt krämig skapelse som bjöd på den slätaste av upplevelser för gommen. Halleluja! För dig som gillar lyxig, krämig choklad är detta ett måste.
 
En av årets stora favoriter blev när Marabou krossade pepparkakor så det stod härliga till och stoppade in i sin klassiska mjölkchoklad. Detta är en limited edition-choklad, så skynda er till närmsta affär och köp upp ett lager inför kommande år och be till den du tror på att den återkommer till nästa år, för det här. Det är kärlek i chokladform det.
 
 
 
Best of 2019 - chips
 
 
Det här inlägget har nog de starkaste positva uttrycken bloggen producerat. Recensionen inleds nämligen med krafttuttrycket "WOW, WOW, WOW!", och det är ingefärans närvaro som gör det hela. Nu håller vi tummarna för att denna återkommer som Melodifestivalschips även 2020 så att vi får uppleva detta smakunder en gång till!
 
Chorizohipsen bjuckade på en köttig och rökig smak och passar dig som älskar BBQ.
 
Syrligt och starkt - kul substitut för dig som annars brukar köpa chips med chilismak, något som verkligen gick hem hos den här testpanelen!
 
Det här var en riktig bubblare! Dill och parmesan låter som en mycket märklig kombo, men tillsammans bildar de en ljuv pardans! Även den halvan av bloggen som normalt sett inte gillar dillchips tyckte att detta var en hit, så hör du till denna skara tycker vi definitivt att du ska våga de dem en chans!
 
 
 
 
Worst of 2019
 
Detta var dagen då vi konstaterade att man faktiskt inte kan kombinera gott OCH nyttigt när det gäller chips och snacks. Don't. Do. This.
 
Vi fortsätter på temat nyttiga snacks, och denna unkna historia med creme fraiche och lök gjorde oss inte imponerade på något som helst plan.
 
Estrellas sommarsmaker brukar alltid ha något spännande att bjuda på, men den här tzatzikismaken var verkligen en hit and miss. Bara en massa salt och lite syrlig yoghurt, men ingen fräsch gurka eller vitlök. Nej, det här smakade inte alls som grilltillbehöret nummer ett.
 
Här väljer vi återigen att citera oss själva, för det kan nog inte bli tydligare än såhär: "...det här smakar skit. Mycket citron, visst. Men vem fan stoppar ett ostron i chipsburken? Sluta genast. ".
 
Det här är något av det värsta vi någonsin upplevt i chipsväg. Att stoppa saltlakrits i en chipspåse att skaka om borde garantera en plats i helvetet för den som gjorde det, det är allt vi har att säga om saken.
 
Vi avslutade 2019 med ett riktigt bottennapp. Rutten ost och rutten vitlök - har Pringles hittat de sista dåliga resterna de glömt i kylen under 2019 och försökt göra något bra utav det? Hur som helst har de misslyckats. Mvh Positiva Arne och Glada Gun.
 
 
 
Årets överraskningar
 
Att det skulle vara gott att kombinera drink och chips i samma påse visste vi inte. Nu vet vi det och ser fram emot att testa hur Gårdschips lyckas med Gin & Tonic när de släpps senare i vår.
 
Att de skulle ta choklad och stoppa in i ett riktigt äggskal, det trodde man aldrig! Tänk vad de kan hítta på för festligt nu för tiden.