Choklad 163: Favarger heritage - Chocolat au lait

Nu är det dags för en gobit som ni som följer vår Instagram @chipsochchokladbloggen kanske känner igen. Den inhandlades nämligen i våras och har varit med på många bilder, och nu till slut är det dags. Vi hoppas att den höga åldern  på chokalden inte påverkar resultatet, trots att den gick ut den 8 oktober. Peppar peppar!
 
1. Omslagets design: Vi föstår vad de försöker göra här. Vara lite robusta. Lite gammaldags helylle. Lite mysiga. Men de lyckas inte riktigt. Det känns lite för tamt och färglöst.
Designbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: Chokladen gör sig mycket bättre än omslaget, och vi vet ju alla hur det är - det är insidan som räknas. Det är lite mönster på rutorna och på baksidan ser man små bitar av något som lyser igenom. Man undrar ju - vad döljer sig där i kakaomassan?
Lookbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Dammig adventskalenderchoklad - frågan är ju om det beror på chokladen eller på att vi låtit den ligga i sju evigheter?  
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: Smörigt värre. In a bad way.
Krämighetsbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Det här var inte så gott. Det smakar lite dassigt, lite gammalt, lite smörigt. Som sagt - vi vet inte om det är vårt eller chokladens fel. 
Smakbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 12 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: Falbygdens ost, eller köp den här.