Chips 357: Rött vin Tryffel & Parmesan

Vi har fått härliga chips skickade tll oss från chipstillverkarna på Gotländska Ö-chips. Ö-chips har tagit på sig den ädla uppgiften att skapa chips som blir ett värdigt snacks till bra dryck. Smakerna är framtagna för att matchas mot en viss typ av dryck, och självklart tog vi hjälp av vår än C the Sommelier för att matcha smakerna med de ultimata dryckerna.
 
Den sista smaken ut är chipsen som ska matchas med rödvin och ska ha smak av tryffel och parmesan.Till dessa chips blir det en Barbera från Piemonte - tryffelns högkvarter! Så vad passar bättre än att dricka ett litet glas Barbera d'Asti?
 
 

1. Påsens design: Ö-chips fortsätter att langa snygga och rustika kläder till sina chips. Trevligt!
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5.

2. Look: Riktigt snygga chips med en fin bränna. Full pott för Ö-chips, återigen!
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Vi känner en lite lätt svampdoft, men vi önskar att det hade fläskats på lite mer ordentligt med tryffel. Lite ostigt, men ingen klassisk parmesan. Hoppas det tar sig i smaktestet!. 
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: Stadigt, men kortvarigt.  
Krispighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Lite champinjonigt, lite ostigt och en ordentlig sälta. Dock är vi väldigt ledsna för att vi inte fick den riktiga tryffekänslan som vi så mycket hade sett fram emot. Nej vi säger våga fläska på så kommer det så småningom bli ett toppenchips!
Smakbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 18 chokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Present från ljuvliga Ö-chips.