Årsresumé 2021

2021 trodde vi alla att det skulle bli ett helt normalt år efter pandemiåret 2020. Men se det blev det inte. Även om det är ett litet steg för mänskligheten, så var ändå året 2021 ett år då vi tog ett stort steg. Chips- och Chokladbloggen gjorde slag i saken och startade podd, och det har redan hunnit bli över 20 smaskiga avsnitt. 

2021 var också året då vi gjorde inte mindre än 130 blogginlägg, bytte tillbaka till svenska på Chips- och Chokladbloggens Instagram och gjort en liveprovning på ett slott. 

Vi har som vanligt tagit oss en titt i arkivet, och här följer chips- och chokladåret 2021. Häng med och lär dig vad du ska löpa och köpa och vad du ska sky som elden. Nu kör vi!

Vill du läsa årsresumén för 2020? Spana in här!

Best of 2021 - choklad

Truffee's - Cookies & co -   Mustig mörk choklad och söta kaksmulor. Behöver vi säga mer? Vi tror inte det. 

Truffee's - Popcorn & co - Årets godaste tryfflar går till Truffee's som stoppade popcorn i sina praliner. Gott, och inte lika sött som andra popcornchoklader. Snyggt säger vi! 

Fazer - Geisha Caramel & Seasalt - Fazer hoppade utanför boxen och stoppade nya smaker i Geishan. Här var det en bra karamellsmak och lagom med salt. Trevligt!

 

Best of 2021 - chips

Ö-Chips- Läsk - Den absoluta vinnaren med högst totalbetyg 2021 är Ö-Chips som fortsatte producera chips som ska matchas med olika drycker, och den här gången skulle det matchas med läsk. Vi matchade såklart i vanlig ordning med Pepsi max. En god ketchup och en svag hint av rostad lök ihop med läsken gav en upplevelse i toppklass!

Chiliklaus - Trinidad Scorpion - Något av det godaste vi ätit på länge med en smygig hetta och en god sötma. Det blev julaftonens snacks, det!

Kettle - Thai Sweet Chilli - De goda chipsen avlöste varandra under december månad, och Thai Sweet Chili nockade oss ur våra sockor! Som en hel underbar måltid i chipsform, halleluja!

Estrella - Summed Edition Sriracha mayo - En rejäl hetta och god syrlighet som gick rakt in på våra hallelujah moments, och vi bedjar till Estrella att göra detta till en permanent smak. 

OLW - Ginger Star mild chili - Ett chips helt i vår smak som levererade en riktigt god ingefärasmak, en god hetta från chilin och en smörig matta som band ihop det hela. Mumselimums!

Värmlandschips - Havssalt & Vinäger - Glada miner när de mindre producenterna lyckas leverera toppklass. Ett chips med den perfekta avvägningen mellan salt och vinäger hittar ni hos Värmlandschips!

Lay's - Strong chilli and lime - Sött, syrligt, starkt. Det låter som att HETTA var vår melodi 2021!

 

Worst of 2021

Vi tar vårt samhällsansvar och informerar om vad ni ABSOLUT ska undvika. 2020 hamnade enbart en produkt på bottenskrapet, men 2021 kom vi upp i hela fem vidriga produkter. Håll er undan, kompisar. Håll er undan.

KitKat - Birthday cake - Sur mjölk, sugarpaste och dålig jävla vaniljglass. Vi betackar oss!

Doritos - Guacamole - Det var både fult och äckligt, och varför smakar de unket med en liten eftersmak av salsa? 

Twix - Cookies & Cream - Istället för att köpa den här kan ni glömma valfri choklad längst bak i skafferiet i några år. Inte okej, inte alls. 

Lay's - Kung pao chips - Riktigt äcklig gammal fiskbulle med en hint av chili, så det här kan ni kasta åt helvete om ni redan köpt dem.

OLW - Veganska bönbollar salted caramel - Som att äta frigolit, vad är det ens? Lägg ner bara. Lägg ner. 

Mackie's of Scotland - Crispy bacon - En av de lamare upplevelserna vi haft. Det smakar bränt. Vet ni vad vi säger? LÄGG NER!

 

Årets överraskningar

När David skickade Yorkshire crisps - När våra följare hör av sig och vill skicka sina favoriter blir vi inte annat än oerhört lyckliga. En av årets höjdpunkter var när David skickade onormalt många sorter Yorkshirechips till oss. Om du läser, David. Tack!

Alla gånger Marc skickat godsaker - Vår chipskompis Marc UÅ skickar med jämna mellanrum godsaker till oss. Allt som oftast landar någon form av BBQ-chips i brevlådan. Som här, lite Sizzlin Sizzlin hot från Pringles!

Ben & Jerrys - Chips happens - Äntligen hände det! Någon tog sig i kragen och stoppade chips och choklad i en glass, och inte var det äckligt inte!