Årsresumé 2020 - best & worst of the year

2020. Ett år som kan beskrivas på många sätt. Ett pissigt pandemiår. Ett kreativt år. Ett gott år. Ett deppigt år. Ett roligt år. Ett år vi inte vill minnas men alltid kommer att minnas. Helt klart, ett år med många känslor.
 
Det var året då bloggen lanserade uttrycket social dipstancing när vi i mars började ha våra provningar i kalla uterum och på uteplatser, med varsin dipskål och stora avstånd. Det var året då bloggen avslutade med att helt gå över till digitala provningar. Det var året då vi gjorde inte mindre än 103 inlägg på bloggen, och åt ungefär lika många olika sorters chips och choklad. 
 
Vi har tagit oss en titt i arkivet och samlar här årets highs and lows - vi hoppas att du vill hänga med och, förhoppningsvis, lära dig vad du ska undvika och vad du ska springa och köpa bums!
 
Best of 2020 - choklad
 
Zotter - I love you soooo much - Våra vänner på Zotter imponerar ofta på oss, men något som följt med oss hela året är den fantastiskt krämiga, friska, underbara I love you soooo much med smak a pv hallon. Yum!
 
Fazer - Pepparkaka - På vår första digitala provning nuddade Fazer Pepparkaka våra smaklökar för första gången, och det var ett riktigt hallelujah moment!
 
Åre Chokladfabrik - Glad vår - Maffigare chokladpraliner får man leta efter - kraftiga håll käften-smaker som tog oss med storm!
 
Tony's Chocolonely - Karamell & Havssalt - Vi själva blev överraskade av hur goda dessa chokladbitar var när vi satte våra skeptiska tänder i dem. Förpackningarna ser inte mycket ut för världen, men YES så goda de var - speciellt den med karamell och havssalt!
 
Zotter - Labooko 62% - I år tävlade vi vid flera tillfällen ut choklad från Zotter, och i den blandningen fanns deras 62-procentiga Labooko. Så rent, så gott, så stiligt.
 
Lindt - Lindor Salted Caramel - Det är inte ofta vi har något negativt att säga om Lindt, och inte heller den här gången. Den här otroligt krämiga chokladen är ett äkta halleujah moment!
 
McVities - Flipz - Det här var kanske en av våra största överraskningar, men vi blev helt golvade av dessa söta, salta, crunchy små gobitar!
 
 
 
Best of 2020 - chips
 
Lantchips - Chili Habanero - Letar du efter chipsen med den perfekta hettan? Här är de!
 
Estrella - Vitlök, gräslök & chili - På årets sista provning trycket vi gladeligen i oss en påse var av Estrellas finräfflade chips med vitlök, gräslök och chili. Gör det du också!
 
OLW - Camper's delight Chimichurri - Dessa glada säsongschips från OLW överraskade och den goda lime- och chilismaken tog oss med storm!
 
Ö-chips - Ale Lime, gräddfil, chipotle - I somras fick vi en fin present med festliga chipssmaker från Gotländska Ö-chips. Chips som med fördel kombineras med en utvald dryck. Vår favorit i den mixen var helt klart dem med lime, gräddfil och chipotle som vi matchade med en somrig ale.
 
Alfonso Torres - Patas fritas con sabor a Jamón - även i de tråkigaste av påsar kan de festligaste av chips simma, och så är fallet med Alfonso Torres. Smarriga chips med smak av lufttorkad skinka, jag tackar ja!
 
 
Worst of 2020
 
2020 var året då vi införde kategorierna Bottenskrapet och Hallelujah moments här på bloggen, så att ni lätt kan ta er runt i chips- och chokladbloggen och hitta vad ni direkt måste springa och köpa och vad ni ska sky som elden. I år hamnade bara en enda sak på bottenskrapet. Våra damer och herrar och allt däremellan - vi presenterar:
 
Green & Blacks - Ginger - Nej. Nejnejnejnej. Den här chokladen smakar hostmedicin, och det är inget vi tycker att någon ska behöva uthärda.
 
Årets överraskningar
 
Snack days (Lidl) - Inferno - En riktigt brännande hetta med en passande rökig eftersmak - ja det här är inget för den mesige. Årets starkaste chips hittar du på Lidl!
 
Ö-chips - Idén om att matcha sina chips med den perfekta drycken dessa krispiga gobitar förtjänar är ju briljant! Gotländska Ö-chips bjuder på ett antal roliga smaker och tipsar om passande dryck till respeketive smak. Vill du hitta din favorit? Sök bara på Ö-chips i sökrutan, bläddra sig igenom maj månads arkiv, eller läs helt enkelt här om en av smakerna!
 
Estrella - Julchips Salted Caramel - Vem trodde att Estrella skulle ta på sig kreativitetshatten och slänga in salt karamell i chipspåsen? Inte vi i alla fall! Men det gjorde de, och det var en av de märkligaste smakupplevelserna vi någonsin varit med om - och den överraskningen tackar vi ödmjukast för.
 
Choco Cheez - OLW tog sina Cheez Cruncherz och doppade dem i choklad, det är väl ett wild card om nåt? Och vi tycker att det gick hem!
 
 
 
#1 - Beatrice

Gud vad kul att läsa!! 😍

Svar: Kul att du gillar vår summering! Har du själv någon favorit från året?
Chips&Chokladbloggen