Chips 356: Ö-chips - Ale Lime, Gräddfil, Chipotle

VI smakar oss vidare bland de spännande smakerna från Gotländska Ö-chips, företaget som har tagit på sig den ädla uppgiften att skapa chips som blir ett värdigt snacks till bra dryck. Smakerna är framtagna för att matchas mot en viss typ av dryck, och självklart tog vi hjälp av vår än C the Sommelier för att matcha smakerna med de ultimata dryckerna.
 
Nästa till rakning är chipsen som ska matchas med ale, och de har smak av lime, gräddfil och chipotle. Till detta kommer vi dricka alen Big Wave, en ale utan för mycket beska för att den inte ska ta över smakerna från chipsen. Alen har också tropiska inslag från humlen, passar perfekt med lime och gräddfil. En underbar taco, helt enkelt!
 
 

1. Påsens design: Alla chips från Ö-cips kommer i rustik förpackning med chipshisoria på baksidan. 
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5.

2. Look: Här snackar vi ett riktigt kryddbeklätt chips - det här ser vi verkligen fram emot att sätta tänderna i!
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Mycket gräddfil och en hel key lime-paj. Snyggt jobbat att få fram så mycket doft, men vi hade önskat oss lite rökig chipotle för att vara hundra procent nöjda!
Doftbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: Den ansluter till samma krispkategori som sina föregångare, stadigt till en böran men som snabbt dör ut.
Krispighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Pigga chips med en riktigt god och frisk smak av lime som passar superbra med gräddfilen. We like it a lot! Vi undrar vart chipotlen har tagit vägen eftersom vi blivit lovade en liten rökig hint - men vi vet inte om vi tror att det skulle bli bättre av att lägga tll det. Varför inte byta tredje ingrediens till jalapeño?
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 22 chokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Present från ljuvliga Ö-chips.