Choklad 153: Rawchokladfabriken - Poppad Amarant

Rawchokladfabrikens spännande smaker har legat i vår testhög i stort sätt hela sommaren och bara väntat på rätt tillfälle att ätas upp. Nu, kära vänner, har det tillfället kommit. Här sitter vi, uppklädda till tänderna med chokladen framför oss. Nu åker vi!

1. Omslagets design: En härlig plommonfärg bara omfamnar oss. Till det adderar du snygga typsnitt, stilrena dekorationer och ett rosa glansigt innanomslag som tittar ut i kanterna. Ögonen tåras av lycka, för det här. Det är vackert. 
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5. 

2. Look: Att man kan bli så glad över så lite. Det stilfulla bara fortsätter, och på chokladen hittar vi snygga konturer från en kakaoböna. Det här skulle kunna vara en kökstapet!
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Kakao, kakao, kakao. 
Doftbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: Torraste vi känt. Det här gör ingen lycklig. 
Krämighetsbetyg: 1 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: När man ger kritik ska man vara pedagogisk, så vi börjar med det snälla: det här smakar ju kakao. Men nu till problemet: har du någonsin slickat på ett stallgolv? Om du äter den här slipper du testa det. Och så lite kaffe på det.
Smakbetyg: 1 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 16 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: Mysig gårdsbutik på Öland, eller köp den här. 
 
Tänk att vi skulle avsluta september med ett sådant lågvattenmärke? Vi får tänka positivt - vi fick ändå njuta av 3 av 5 moment.