Choklad 263: Merci - Milk Chocolate

Merciiiii is my little way of saying thanks... Vi känner alla till den fruktansvärda reklamlåten till de små chokladpinnarna som ligger i Merci's chokladaskar. Vi gillar skarpt att de har tagit sitt förnuft till fånga och gjort större varianter av sin choklad, så att man slipper få med de äckliga med marsipan. Först ut är såklart originalet - Merci Milk Chocolate.
 
 
 
1. Omslagets design: Hundra procent fantastiskt. En plånboksförpackning som kan återslutas. Utsidan känns lyxig, och insidan ännu mer.
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Så fint! En slät choklad med namnet utsnidat som med det skickligaste hantverk. Synd bara att en av oss gjorde flottiga avtryck på chokladen innan vi skulle ta kort, men det får vi leva med.
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Vaniljsocker och en svag kakaodoft. Lite klent, men ändå gott!
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krämighet: Det krämigaste som vandrat denna jord.
Krämighetsbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Åh nej! Det här är alldeles för sött. Nu förstår vi varför de har gjort dem i småförpackningar tidigare. Kan det vara så illa att de borde har låtit bli att förstora sina chokladbitar..?
Smakbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 20 chokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Ica Maxi, Skövde
1. Omslagets design: Som väl är har Ragusa skärpt till sig och slopat den konstiga orange färgen på den här förpackningen, och håller sig lite mer stilrena med mörkt och kakaofärgat. Den ger oss fortfarande lite cheap vibes, men vi är ändå okej nöjda.  
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Finfint med den smarriga fyllnigen och nötterna som syns. Den ljusa varianten var dock strået vassare eftersom det blev fina kontraster mellan det mörka och det ljusa, till skillnad från den här som har både mörk choklad och mörk fyllning.
Lookbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: En mustig doft med mycket kakao som blandar sig in i nougatdoften. Gott, men nötterna gör att det doftar lite unket inemellan allt det goda.
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krämighet: 100%
Krämighetsbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Slå upp en kopp kaffe, bryt en ruta av den här gobiten och luta dig tillbaka - kakaon får smaka mycket och ta ordentlig plats i denna 60% mörka härlighet. Mer efterrätt än fredagsgodis - en hel sån här sätter vi inte i oss i första taget.  
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 19 chokladdoppade chips av 25 möjliga!