Choklad 256: Fazer - Mignonägg

Vi firar påsk en vecka sent och ska sätta tänderna i ett riktigt lyxäggfrån Fazer. Det har legat till sig i flera veckor i våra gömmor, men då halva bloggen har varit upptagen med att föda barn har detta ägg fått vänta. Men nu känner vi oss riktigt redo och taggade på att mumsa i oss denna skönhet. Har någon av er smakat det i påsk? Vad tyckte ni?

1. Omslagets design: Ägget har fått en egen liten förpackning med en snirklig moch guldig presentation. Ni som hängt med oss i bloggen ett tag vet att vi älskar guld och den lite lyxigare känslan, så vi gillar ju såklart det här starkt!
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Looken på chokladen är ett ägg. Ett äkta ägg. Ett ägg man tömt på innehåll, tvättat och torkat. Och fyllt med, vad vi förväntar oss är, ett krämigt innehåll. Kan det bli festligare än så? We think not. 
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: En riktigt härlig nougatdoft letar sig in bland näshåren och utlovar smarrigheter. 
Doftbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krämighet: Oerhört krämigt, som de gamla grekerna brukade säga.
Krämighetsbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: En god och maffig nougatsmak - något att dela med flera personer. Ett sånt här ägg sätter man inte riktigt i sig själv, men gott var det och helt klart värt att testa som en kul grej! Men vill du bara åt god nougat kan du lika gärna köpa Guldnougat. 
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 23 chokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Hemmakväll, Uddevalla