Chips 354: Ö-chips - Vitt vin oliv, ramslök havssalt

Chipsfabrik på Gotland?! Jajebus! Ö-chips har tagit på sig den ädla uppgiften att skapa chips som blir ett värdigt snacks till bra dryck. Smakerna är framtagna för att matchas mot en viss typ av dryck, och självklart tog vi hjälp av vår vän C, the Sommelier för att matcha smakerna med de ultimata dryckerna.

Först ut är chipsen med smak av oliv, ramslök och havssalt som ska matchas med vitt vin. Till dessa dricker vi en cava, ett mousserande vitt vin, dels för att bubblor till cips är oslagbart - det möter upp det feta i chipsen med perfektion. Freixenet är en torrcava där man anar en liiiten liten sötma vilket kommer match sältan i chipsen med tapas-feeling; och vad är bättre än bubbel med cava? 

Let's do this!

 

1. Påsens design: Snygga och praktiska påsar med en stadig botten. Perfekt för ett litet chipstillfälle på picknick, eller hur? Rustk påse och härlig info om chipsets resa på baksidan. We like!
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5.

2. Look: Oerört vackra chips som verkligen sett solen och fått en härlig bränna. och tydliga spår av ramslökskrydda. Snyggt hörrni, Ö-chips!
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Matmarknad, utomlands, gatufest. Härlig hint av ramslökens vitlöksdoft. Gott, men lite to heavy on the fritysolja, annars hade flaggan hissats ända i topp!
Doftbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: Ett bra krisp som dessvärre dör lite snabbt i munnen. 
Krispighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Dessa chips är bra på första intrycket - gott! Men! Vi hade väntat oss ett lite saltare chips, och en starkare olivsmak. Ramslöken tar överhanden och hänger kvar lite längre.
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 21 chokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Preset från ljuvliga Ö-chips.