Choklad 1: Marabou - Daim Mint (Limited Edition)

Bloggens första test kommer att bestå i en recension av en gammal klassiker med en twist; 
Daim med mintsmak.
Detta test utförs av både T.E och F.L och därför tar vi det samlade betyget delat på två för att räkna ut snittet.

1. 
Omslagets design:  Lockande med Limited Edition och härlig turkosa bakgrundsfärg, dock ingenting extraordinärt.
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: Fint mönster och lagom stor chokladbit. Aptitlig, helt enkelt. 
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.


3. Doft: Neutral chokladdoft, vilket inte är tråkigt - men vi förväntade oss en mer distinkt Mintdoft, som en Jenkabjörn som stiger ut ur sitt ide. 
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 


4. Krämighet: Lite torrare än klassisk mjölkchoklad, kanske på grund av daimbiten i mitten. Fortfarande god, med tydlig chokladsmak. 
Krämighetsbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 


5. SmakTyvärr är inte Daim Mint en smaksensation. Minten ligger bara som ett luddigt smaktäcke kring chokladen, och likt en viskning som inte gör sig hörd träder blir endast Daimsmaken tydlig. För övrigt så påminner smaken suspekt mycket om Marabous egen Mintkrokant, vilket får oss att undra var fantasin har tagit vägen hos kreatörerna på Marabou. Summa sumarum; Fantasilös, men god. 
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
Betyg: 14 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
 
 
 
 
#1 - C

Ta tillbaka Daim Dark så blir allt bra igen. Allt.

Svar: Mejla Marabou, vettja!
chipsochchokladbloggen.se

#2 - L

Inte så konstigt att den smakar som minkrokant-kakan eftersom den innehåller krossad daim och sen mintessens i chokladen. Dvs precis samma som daim mint som har den vanliga daimen i mitten och mintessens i chokladen som omger daimen, bara 2 olika format på samma ingredienser.

Svar: Aha, we see - det visste vi inte! Hur som, så saknar vi ju lite mer tryck i mintDaimen, det är ju ändå förbaskat gott med mintsmak! Ha en trevlig kväll!
Chips- och chokladbloggen!

#3 - L

Ja, jag vill minnas att det var mer mintsmak i den när den fanns för 10-15 år sedan... Mint är iaf den bästa chokladsmaken enligt mig :)

#4 - L

Ja, jag vill minnas att det var mer mintsmak i den när den fanns för 10-15 år sedan... Mint är iaf den bästa chokladsmaken enligt mig :)

Svar: Jag har också hört ryktas om detta men då jag var så liten då och inte till fullo hade upptäckt min chokladpassion så minns jag inte! /T.E., Chips&Choklad
Chips- och chokladbloggen!