Choklad 6: Marabou - Apelsinkrokant
Bloggens sjätte chokladtest kommer att utföras med hjälp av Marabou Apelsinkrokant - en klassiker som funnits länge på banan, men hur står den sig egentligen? Testet görs här av T.E.
1. Omslagets design: Det röda, orangea och gula passar obviously bra ihop och smälter samman till en trevlig helhet. En helt okej förpackning, men inget som gör att jag lyfter extra på mina otrimmade ögonbryn.
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
2. Look: Klassisk brun fyrkant. Det välkända m:et är på plats, och bryter man chokladen ser man apelsinkrispet glittra i ett hav av choklad. Något matt yta dock, samt att nyansen av mjölkchokladen egentligen inte ser särskilt aptitlig ut.
Lookbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
3. Doft: Som att gå vilse i ett apelsinplantage. In a positive way.
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
4. Krämighet: På grund av apelsinkrispet som fyller ut chokladen blir första tuggan något torr, men allt eftersom chokladen smälter på tungan fylls munnen av en våg av krämighet.
Krämighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
5. Smak: Trots att detta är en inbiten favorit hos mig måste jag ändå säga att apelsinsmaken är något syntetisk. En väldigt söt choklad som hade mått bra av lite äkta apelsin.
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
Betyg: 14 chokladdoppade chips av 25 möjliga!