Gör det bättre själv

"Gör det bättre själv då" kanske någon tänker när vi ibland är något kritiska mot chipsjättarnas skapelser. Sagt och gjort, T.E fick helt enkelt kavla upp ärmarna och ställa sig i köket och här följer nu en enkel och oerhört pedagogisk beskrivning i hur det går till. 
 
Första frågan man ställer sig är ju - vad i helskotta behöver jag egentligen? Svaret är enkelt och föga förvånande.
1. En potatis
2. En osthyvel
3. Ett gäng trevliga kryddor
4. En fruktansvärt luxuös rapsolja
 
Vad ska jag egentligen göra med dessa verktyg? Jo du ska naturligtvis börja med att skiva potatisen med det som passar bäst att skiva med på bilden. Vilken av de fyra det är får du gissa själv. Givetvis behåller du skalet på. Ett varningens finger höjs härmed till alla fellow klantarslen där ute då jag själv lyckades hyvla av en strimma hud från min tumme under processen. Det är ingen barnlek precis. Det är blodigt allvar. 
 
Pluspoäng: om potatisen är hemodlad, vilket denna såklart var. Inte av mig själv dock, men av en godhjärtad släkting. 
 
Steg två är att sprida ut de tunna chipsen på ett bakplåtspapper, som ligger på en plåt. Här är det fördelaktigt om man inte glömt bort att sätta på ugnen på 150 grader från början, för då tar processen ännu längre tid. Men har du inte gjort det än, så är det läge att göra det. 
 
In i ugnen i 20 minuter. Ta ut dem och pensla skiten ur dem med rapsolja och krydda rikligt. OBS! Hett tips är att välja andra kryddor än de jag hade. Varför får ni veta när recensionen kommer senare idag. (Hint: de smakade skit). 
 
Sätt in dem i ytterligare 10-15 minuter tills de ser delikat krispiga ut, ta ut ur ugnen och lägg på hushållspapper. Blanda dipp. Ät! Om ni någonstans läser att det är gott att göra samma sak med morötter - tro dem inte.