Chips 42: OLW - Svenska Naturchips Dill & Gräddfil

Nu är det dags för ytterligare ett chips som utlovar extra krispighet - det verkar vara inne i chipsvärlden just nu. OLW har som bekant också gett sig på en serie med naturliga chips och vi ska testa Dill & Gräddfil.

1. Påsens design: Den här påsen är en redig bonnapôse i matt papper med en trevlig chipsbild. Dock är den inte riktigt lika stilren som vi hade önskat.
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Ett oerhört trevligt chips med tydliga tassavtryck från dillen. Färgen är bra och man kan se lite spår av skalkant - men vi hade önskat mer.
Lookbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Chipsen har en väldigt svag dilldoft och anstränger man sig riktigt mycket kan man känna den lätt smöriga gräddfilen ropa till en långt bortifrån. Annars är det mest potatis.
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: När en chipspåse lovar extra krisp - då är vi redo för en tandlossning. Här får vi dock uppleva dagens värsta antiklimax. Sega chips. Blä.
Kripsighetsbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Chipsen smakar av det som utlovas, men har en något dammig eftersmak. Utan att nämna några namn vet vi att det går att göra godare dillchips.
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 15 chokladdoppade chips och 25 möjliga.