Choklad 85: Marabou - Choco Jelly Popping Candy Experience

Idag är vi jätteglada att kunna presentera en nyhet på bloggen redan två timmar efter att den släppts på Hemmakväll! Fredagschokladen blir Marabous nya Choco Jelly Popping Candy Experience!  Idag har vi tyvärr inte T.E eller C.Å med i smaksällskapet, men dessa ersätts av sockerälskarna M.A och N.L! 
 
1. Omslagets design: Lite festligt med den härligt rosa fären och ordet  Jelly skrivet i gelebönor. Ordet NYHET skrivet över halva förpackningen gör det ju även LIIITE mer spännande än vad det egentligen är. 
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

2. Look: KUL Marabou, inte ens de klassiska rutorna. Vågligt att göra en kaka som är så svårdelad, detta kan nog skapa konflikt under många lördagar  framöver i de svenska stugorna. 
Lookbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft:  Söt kakao, ingenting som chockar eller skakar om. Däremot gillar vi choklad så detta resulterar i ett klart godkänt. 
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krämighet: Alltså, det är svårt att vara superkrämig när man har förstoppat chokladen med alla godisar man kunde hitta....
Krämighetsbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak..som till exempel vingummin, Non Stop och smattrande karameller. Detta är en tandläkares mardröm, men vi är ändå glada över den häftiga smaken. Det är mycket av allt, det är sött OCH det knastrar ända ned i halsen. Det räcker dock med en rad, men Marabou håller ändå vad de lovar på förpackningen och vi är nöjda.
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Övrigt: Vi har många läsare som hör av sig och är besvikna på att Marabou har snott detta koncept från Cadbury och deras smak Jelly Popping Candy Shells. Vi kollade naturligtvis upp detta och kan bara hålla med. TIll och med formen är kopierad och vi undrar lite hur Marabou tänkte..? Edit; En uppmärksam läsare påpekade att Marabou och Cadbury ingår i samma koncern och att det inte är så konstigt att de lanserar liknande smaker. Bra noterat! Dock vill vi ändå säga att vi tycker att de kan ändra smaken liiiite innan de släpper den i nya länder. Exempelvis så hade det varit fräscht med en bärsmak som ändå innehöll de poppande karamellerna. En blandning av vad vår läsare Mia trodde skulle vara den nya smaken; Vi tänker oss exempelvis Raspberry Popping Candy. Vad tror ni? 
 
Betyg: 17 chokladdoppade chips av 25 möjliga! 
Inköpsställe: Hemmakväll i Skövde



#1 - Erica

Men Marabou och Cadbury ingår ju i samma koncern, så jag tycker ej att det är särskilt märkligt att de lanserar liknande produkter...

Svar: Verkligen sant, borde vi också vetat. Bra noterat :)
Dock tänker jag att man kanske kan ändra liiite när man lanserar, exempelvis någon annan godis än "jelly" som inte är så populärt här som det är i USA och England. Typ "Raspberry popping candy" inför sommaren :) Eller? Många chokladkramar från oss på bloggen!
Chips- och chokladbloggen!

#2 - Anonym

Jag vill inte låta som en gnällkärring då detta är en av mina favvobloggar, men det är väldigt tråkigt att läsa "diabetikerns mardröm" i texten. Jag som har en närstående med typ 1 diabetes vet hur jobbig sjukdomen faktiskt är.
För övrigt är jag besviken på nya smaken och vet inte ens om jag kommer prova den, faktiskt :(

Svar: Vi ber om ursäkt och kan absolut ta bort det. Min bästa kompis har det också så jag vet hur jobbigt det är! Vi är ju lite snabba i hur vi skriver ibland och då kanske det kan bli lite plumpt! Hoppas du fortsätter läsa ändå :) kram!
Chips- och chokladbloggen!

#3 - Anna

Ja jag förstår att det blir snabbt skrivet ibland, precis som att man kan råka säga fel saker ibland ;) självklart gör jag det :) kram!

#4 - Karin

Vill prova den nu juh :(

Svar: Kör på ba!
Chips- och chokladbloggen!

#5 - I run for Chocolate

Men oj vilka konstiga "rutor"!
Jag som blir hysterisk när en chokladkaka inte är utrustad med tydliga, brytbara rader :).

#6 - Christin

Den ser jobbig ut,svår att dela och man vet inte riktigt var godbitarna finns, men kanske smakar jag den ändå nån dag.