Chips 133: OLW - Somriga chips gräddfil, gräslök och gurka

Här sitter vi på en balkong någonstans i Skövde och sippar exklusiv Pepsi Max och laddar inför provning. Första chipset ut på denna sommarprovning är OLW's somriga chips med smak av gräddfil, gräslök och gurka. Vad tror vi? Kan det bli en hit? Vi hoppas naturligtvis, som alltid, på fullständig succé.
 
1. Påsens design: Denna väl tilltagna påse är visserligen härligt sommargrön, men resten av denna påse är bara fullt pladask. För många typsnitt, ingen röd tråd och ett par riktigt dåligt photoshoppade gurkor.
Designbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: På chipsfronten tar det sig utseendemässigt och vi bjuds på fina, runda chips med en lagom försommar"bränna". Vi ser spåren av gräslöken vilket också ger pluspoäng. I allmänhet är dock räfflade chips lite småtråkigt, så hissen går inte riktigt ända upp.
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.  

3. Doft: Här känner vi bara smörig gräddfil, vilket i och för sig är gott, men vi känner oss lurade, ja nästan kränkta. Var är vår gurkjävel?
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 

4. Krispighet: Average crisp i början, men sen mosar det ihop till någon slags potatismos i munnen.
Krispighetsbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga. 
 
5. Smak: Salt, gräddfil och någon slags lök, men den där gurkan alltså. Spårlöst försvunnen. Helt OK men egentligen inte ett värdigt substitut för de klassiska sourcream-chipsen.
 Smakbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.
 
Betyg: 11 chokladdoppade chips av 25 möjliga
Inköpsställe: Ica Norrmalm