Drömmiga mums mums - vill du smaka?
Bloggen har tisdagspysslatpysslat och knåpat ihop de godaste mums-mumsen de här smaklökarna någonsin testat. Receptet har vi hederligt snott och modifierat från fantastiska Sweet and Simple.


Vad behöver man då för att skapa dessa ljuvliga kreationer? Inte så mycket som man kan tro:
- 4 paket kexchoklad
- 3 äggvitor
- 1 dl socker
- 1,5 msk florsocker
- 3 gelatinblad
- 200g mörk choklad
- 2 msk vatten
- Vi försökte dela kexchokladen behärskat och tjusigt i de små strecken, men det gick ju inte så bra som ni förstår. Men försök att göra ca 4 bitar av varje. Lägg på trevligt fat för Instagramvänliga kakor.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Inte svårt, det här klarade vi galant!
- Vispa upp äggvitorna tills de börjar skumma lite vitt. Tillsätt sockret allt eftersom och vispa tills du kan hålla skålen upp-och-ned utan att det händer något oväntat. Voilá, maräng! Så gjorde vi i alla fall!
- Glöm nästan florsockret innan du kommer på det och nervöst rör ner det i tron om att du ska förstöra marängen helt om du vispar mer.
- Ta fram en kastrull och koka upp de 2 matskedarna med vatten. Krama ur gelatinbladen och vispa ner tills de löst upp sig.
- Häll i gelatinblandningen i marängen och rör om ordentligt.
- Klicka ut marängen på chokladbitarna. Stoppa sedan in i frysen i ca 10 minuter.
- Under tiden kexchokladen och marängen göttar till sig i frysen smälter du mörk choklad över vattenbad. OBS gör inte direkt i gryta utan vatten. Bränner tydligen oerhört... lätt....
- Ta ut godingarna ur frysen och häll över choklad på varje kaka.
- Sätt in i frysen igen så att chokladen stelnar snabbare.
- Hetsät.