Chips 289: Estrella - Chorizo

Snart sommar, och sommar betyder som  alltid ett par sköna tillfälliga chipsbesökare från Estrella. Årets sorter är Tzatziki, Chorizo och Superostbågar. Först ut att synas, granskas och tuggas här på bloggen är Chorizo - let's eat some körv!

 

1. Påsens design: Påsen är inte det vackraste vi sett, även om bakgrunden är en utsikt över Åre. Däremot finns en festlig text på baksidan som lyder "Ingen läser texten på chipspåsen. Punkt. Om någon mot förmodan gör detr så kan det finnas en text om hur vackert Åre är på sommaren. Typ hur fjällen är en skön plats för snacks. Men på allvar: ingen läser detta. Sitt ner, dela goda chips med kompisen och ta hand om påsen sen. Okej?" - och eftersom allt detta var så oerhört sant och roligt får vi ge dem ett bättre designbetyg än om texten inte hade funnits där! 
Designbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga 

2. Look: Är det corizoskivor eller chips? De är så solbrända och välkryddade att vi knappt kan se skillnaden. Snyggt!
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Här står vi längst fram i kön på delikatessdisken på Åre Ica och stoppar näsan ner i korvlådan. Mums filibabba!
Doftbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: En vanlig Svensson-krisp.
Krispighetsbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: En redig hetta, en köttig chorizosmak och en god rökig ton, precis som chipsgurun utlovar på baksidan av påsen. Men vem är chipsgurun, kan man undra? Om du är en person som giillar BBQ-chips så kommer du definitivt att gilla dessa!
Smakbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 21 chokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Ica Nära, Skulturp

Bubblare: Passar utmärkt med OLW's dipp Hot Sweet Chili. 

#1 - Anonym

Hejsan! Vill fråga en grej, jag har köpte en chips som heter Estrella Chorizo chips hos er eller mataffärer men frågan är att innehåller chipsen gris/bacon? Alltså om det finns gru

Svar: hej! :) enligt innehållsförteckningen så verkar det inte så! Innehållsdeklaration:Potatis, solros-/rapsolja, kryddblandning (salt, socker, druvsocker, rökt paprika, LAKTOS, lök, jästextrakt, kryddor (vitlök, chilipeppar), tomat, syror (MJÖLKSYRA, citronsyra), arom (naturlig arom, rökarom), färgämne (paprikaextrakt)).
Chips&Chokladbloggen