Chips 355: Ö-chips - Lager Bacon, Cheddar, Hot Sauce

Nu är det dags att testa nästa ljuvliga kombo från relativt nystartade Ö-chips.
 
Ö-chips har tagit på sig den ädla uppgiften att skapa chips som blir ett värdigt snacks till bra dryck. Smakerna är framtagna för att matchas mot en viss typ av dryck, och självklart tog vi hjälp av vår än C the Sommelier för att matcha smakerna med de ultimata dryckerna. 
 
Nu är det dags att smaka chipsen som ska kombineras med lager - bacon, cheddar och hot sauce. Till detta har C the Sommelier valt ut en mellanmörk lager som inte har jättemycket beska - passar finfint till det förmodade heta i chipsen! Om  lagern hade varit mycket besk hade både hettan och beskan ökat, och detta förväntas bli en fin smooth lager att kombinera med dessa spännande chips. Nu åker vi!
 

1. Påsens design: Samma rustika påse som kompisarna vi testade härom dagen - syggt, stadigt och perfekt för en liten picknick med chips och lager. Baksidan berättar dessutom chipsens livshistoria - från potatis till chips. 
Designbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5.

2. Look: Vilken vacker färg! SÅ fint ihop med bärnstensfärgen på lagern, och den röda färgen hintar om att dessa chips kommer att bjucka på en härlig hetta. Vi håller tummarna!
Lookbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Lite som en hamburgare som har både cheddar, bacon och hot sauce på sig. Tankarna går direkt till ett snabbmatsstånd en hungrig fredagskväll. Rätt gött ändå.
Doftbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: Ett bra krisp vid första käkkontakten, men som snabbt dör ut. Stadigt, men vl vill ha det längre!
Krispighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Härligt med ett starkt chps med en god baconhint. Här hade vi önskat oss en tydligare smak av baconet och  cheddarn, men här tar hot saucen överhanden. Mer smak och vi bir mycket glada!
Smakbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 20 chokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Present från ljuvliga Ö-chips.