Choklad 379: Fazer - Caramel Popcorn

Idag blir det en gammal hederlig provning av Fazers senaste tillskott i chokladfamiljen med smak av Caramel Popcorn. Den finns att beställa i storformat på godis247.se, eller i liten variant på gamla hederliga Pressbyrån. Låtom oss äta!

 
1. Omslagets design: Stilrent, lyxigt och ändå lekfullt. Kul att de har gjort ett biopopcorn-tema genom att dra upp de klassiska ränderna från popcornbehållaren.
Designbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Här ser vi en trevlig mängd popcornfnas sticka ut ur chokladbitarna, och den trevliga snirkliga loggan pryder sin plats. Tyvärr är ju formen på Fazers chokladkakor lite allmänt bakchokladsaktiga vilket tar ner betyget något.
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Väldigt sött och mycket karamell. Bryter man isär de små luringarna kommer också popcorndoften som en liten käftsmäll i näsan. Hade det dessutom luktat mer kakao hade det blivit flaggan i topp.
Doftbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krämighet: En oväntat bra krämighet som smälter i munnen. Popcornen gör att det krämiga balanseras upp på ett trevligt sätt.
Krämighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: Det här var ju gott som fan. Popcorn passar mycket bra tillsammans med choklad, precis som sina kompisar chips. Det är sött och gott, och bryts av med en liten bränd ton från popcornen. Mums!
Smakbetyg: 5 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 20 chokladdoppade chips av 25 möjliga
Inköpsställe: Pressbyrån Skövde