Choklad 386: Fazer - Apelsinkrokant

Äntligen har Fazer tagit sig i kragen och gjort en apelsinkrokant. Ingen är gladare än vi, men nu får ni ändå säga - hör ni till de där märkliga människorna som inte gillar den här kombon med choklad och apelsin? Bikta er i kommentarerna - er vill vi ta ett snack med efter provningen!
 
 

1. Omslagets design: Lyxigt och härligt omslag - fint att den är prickig. Och tydligare kan det väl inte bli? Vi älskar ju den matta men också glänsande förpackningen.
Designbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Fazer lider ju av blockchokladssjukan, men på kanterna ser vi stora goda krokantbitar som vi längtar efter att få äta. Trevligt!
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: Här dansar våra näshår en härlig apelsinsalsa - oj vad det luktar mycket apelsin! Det enda som gör oss lite ledsna är att det inte luktar särskilt mycket choklad, men vi kan leva med det.
Doftbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krämighet: Första känslan är att det är en väldigt krämig choklad, men krämigheten tas ner något av krokanten. Konsistensen på krokanten var lite knäckig vilket gör det hela till en trevlig konsistensupplevelse!
Krämighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: En riktigt god apelsinsmak som blandas med en väldigt söt choklad, men apelsinsmaken är så otrolig så att vi kan överse den söta chokladsmaken. Apelsinchoklad är också en av våra absoluta favoriter, så det här var ju kul för oss!
Smakbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 19 chokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Ica Kvantum, Götene