Chips 500: Santa Maria - Lentil pops Sour cream & Onion

Tro det eller ej, men vi har nått de gyllene 500, de halva tusen - det trodde vi aldrig när vi startade bloggen för snart 9 år sedan. Då tänkte vi att choklad, det kommer finnas i oändlighet, men chips, det tar väl slut förr eller senare? Men det verkar inte så, och under åren har både chipstillverkare och smakre kommit och gått. 
 
Vi får väl se hur det blir med Santa Marias chipstillverkarkarriär - kommer den att bestå i längden lika länge som den här bloggen snacksat runt i snacksvärlden? Nu kör vi!
 

1. Påsens design: Den stod ut i affären kan vi verkligen säga, och talade till oss där på hyllan. Vid en närmare titt är den glad men lite plastig - som de flesta av oss!
Designbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

2. Look: Något bleka men otroligt fluffiga och symmetriska chips där vi ändå kan se tydliga spår av krydda. Trevligt, men en medelmåtta - som de flesta av oss!
Lookbetyg: 3 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

3. Doft: En rejäl doft fyller rummet när påsen legat öppen en liten stund, och det är en ganska vass syrlig smak som letar sig in bland näshåren. Mycket - men inte nödvändigtvis särskilt gott. Luktar helt enkelt något sämre än de flesta av oss!
Doftbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

4. Krispighet: Oväntat krispigt för att vara ett låtsaschips, men ändå luftigt. En trevlig konsistens!
Krispighetsbetyg: 4 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

5. Smak: När vi snacksat oss igenom ett antal chips inser vi att smaken i denna påse är mycket ojämn. Vissa chips smakar ingenting, och vissa smakar desto mer. I högen som smakar mer smakar de dessvärre mest syrligt med en liten linseftersmak som vi tycker är lite dammig. Inte toppen, men Santa Maria får snart en ny chans när vi smakar oss vidare bland deras nya snacks!
Smakbetyg: 2 chokladdoppade chips av 5 möjliga.

Betyg: 14 cchokladdoppade chips av 25 möjliga!
Inköpsställe: Ica Kvantum, Götene